Фасади около ключови ключови места в София – Министерството на здравеопазването,

...
Фасади около ключови ключови места в София – Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

Вижте на кого бяха „прекръстени“ улици в София

Фасади около основни ключови места в София – Министерството на здравеопазването, Централния софийски затвор, централата на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка, Българската търговско-промишлена палата, ул. „ Иван Вазов “, осъмнаха с табели на улици, „прекръстени“ на бизнесмените Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Гриша Ганчев, Цветан Василев, както и на Иван Костов, заяви „Блиц“. Към главните табели има и спомагателни, описващи в резюме „заслугите“ им.

Ето какво гласят някои от тях:

Улица „Цветан Василев“

 1507879729-331 Цветан Василев е някогашен български банкер, обвиняем за аферата „КТБ“. По сходство на финансовия търгаш Бърни Мадоф, той трансформира КТБ в пирамида и източи милиарди от парите на депозантите на банката. След експлоадирането на аферата избяга от българското правораздаване. Вече 3 години се крие в Белград откъдето за повторно ограбва вложителите в КТБ и страната, като към този момент открадна „Петрол“ и се пробва да направи същото с „Дунарит“.

Улица „Иван Костов“

 1507880960-338 Иван Костов е някогашен министър-председател на България и татко на българската олигархия и задкулисие. Последовател на Андрей Луканов, той е моторът на бандитската РМД приватизация, посредством която обезкърви стопанската система на страната и раздаде за жълти стотинки на свои доближени предприятия за 20 милиарда лв.. Създател е на редица политически ГМО-проекти, а измежду продуктите на Драгалевската лаборатория е „Да, България“.

Улица „Иво Прокопиев“

 1507879691-332 Иво Прокопиев е български олигарх, главатар на кръга „Капитал“ и притежател на издателската формация „Икономедия“, натрупал милионите си на гърба на всички жители на страната, надувайки сметките им за ток в продължение на години с фотоволтаиците си. Подсъдим е за аферата „Евиен“, ужилила българските пенсионери с 90 млн. лв.. Протеже на Иван Костов, получава първото си дружество „Каолин“ за жълти стотинки. Създател на фабриката за подправени вести, имаща за цел да манипулира жителите на страната на правилото на пропагандата на Гьобелс – с клюки и неистини.

Улица „Огнян Донев“

 1507879645-333 Огнян Донев е български олигарх и притежател на „Софарма“. Построи фармацевтичната си империя за сметка на здравето на всички жители на България. През годините компанията бе уличавана в редица афери, включително и че обира лечебните заведения с по 200 млн. лв. на година. Донев е обвиняем за укриване на налози. Издател на уебсайт и списание, имащи основна роля във фабриката за подправени вести, основана от Иво Прокопиев и олигархичния кръг „Капитал“.

Улица „Сашо Дончев“

 1507879774-335 Сашо Дончев е газов барон и притежател на „Овъргаз“ – сдружението, с което в продължение на десетилетие и половина заставам на входа и на изхода на тръбата за синьо гориво от Русия, смучейки по милиард на година от българската хазна и жителите на страната. Издател е на вестник, който е част от фабриката за подправени вести, основана от Иво Прокопиев и олигархичния кръг „Капитал“. Бивш сътрудник е на Андрей Луканов, а до края на 2015 година Дончев е прочут и като момчето на „Газпром“ у нас. Основен провинен за шоковото нарастване на цените на парното и топлата вода, направено от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) напролет на тази година. Заради съзнателно позволено в интерес на Сашо Дончев „пропуск“ на Комисията, България е застрашена от санкция от Брюксел в размер на 200 млн. евро.

Улица „Гриша Ганчев“

 1507879751-334 Гриша Ганчев е измежду малцината оживели ъндърграунд герои на бандитския преход в България. Родом от ловешкото с. Микре, някогашният герой и притежател на групировката „Литекс“ през последните години се утвърди като момче за всичко на подсъдимия за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев. Ганчев открадна „Петрол“ и активи за 400 млн. лв., финансирани от банкрутиралата от Цветан Василев банка. Ловешкият олигарх е обвиняем за данъчни закононарушения по така наречен „Захарна афера“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР